Snelle Indonesische roerbak met seroendeng en een spiegeleitje

3,8
Gemiddelde van 50 reviews
726 kcal
260 g groente
Snelle Indonesische roerbak met seroendeng

Vandaag een super makkelijk en snel recept. Ideaal voor een doordeweekse dag en lekker voor jong en oud. We maken de seroendeng zelf van pinda's, kokoschips en kerriepoeder. Een heerlijke, kruidige en knapperige topping.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in circa 12 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper klein. Verhit olie in een wok of een diepe bakpan en roerbak de ui, peper en de gesneden groenten op een hoog vuur beetgaar. Het is lekker als de groenten nog knapperig zijn.
  3. Voor de seroendeng hak je de pinda's en kokoschips grof. Bak deze samen in een droge bakpan lichtbruin. Voeg op het laatste moment de kerriepoeder, zout en peper toe en roer om.
  4. Doe de voorgekookte rijst in de pan bij de groenten en roerbak nog 5 minuten mee op een hoog vuur. Breng op smaak met sojasaus of tamari.
  5. Verhit olie in een bakpan en bak de eieren al dan niet met een hele dooier. Serveer de Indonesische roerbak met een spiegelei en strooi de seroendeng erover.
TIP
Je kunt seroendeng ook lekker pittig maken met (een deel van) de rode peper.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 400 g Aziatische wokgroentenHerkomst: Udea snijderij
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
  • 25 g KokosHerkomst: Your Organic Nature
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 2 el Tamari (of sojasaus)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water+ 16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrijGezinVegetarischLactosevrijLekker snel9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie726 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker13 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Ei
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin