Kebab met een yoghurt-knoflooksausje aardappels en groenten

Nog geen reviews
615 kcal
0 g groente
Kebab met een yoghurt-knoflooksausje
arrow down

De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Het wordt vaak geserveerd met een Turks broodje. In deze kebab zijn meer lokale producten verwerkt, zoals het rundergehakt waarmee de kebab wordt gemaakt. We serveren de kebab met een heerlijk yoghurt-knoflooksausje naast aardappels en een lekkere mix van groenten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Schil of was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Breng nog een pan met water aan de kook voor de wortel en sperziebonen. Was en schil de wortel en snijd deze in blokjes. Dop en was de sperziebonen en halveer ze. Kook de wortel en sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de ui, het paneermeel, ei, de gehaktkruiden, de helft van de knoflook en de helft van de koriander toe. Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen.
  4. Verwarm olie in een grillpan of bakpan. Gril of bak de kebab in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Doe de yoghurt in een bakje en meng de andere helft van de knoflook erdoor. Serveer de aardappels, groenten en kebab spiesjes. Serveer met de knoflooksaus en garneer met de verse koriander.
TIP
De aardappels kun je eventueel ook opbakken en een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g SperziebonenHerkomst: raaij
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 2 tl GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
Zelf toevoegen
  • 2 g Paneermeel
  • 0.5 st Eieren
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -106%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 112%
water-reduction-score
Water+ 631%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinSeizoenAfvallen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie615 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker19 g
Vet16 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit35 g
Vezels12 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Ei
Koriander
Peulvruchten
Lactose
Melk
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Flammkuchen met tonijn
734 kcal
320 g groente
Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Eiwitrijk,   Seizoen
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen