Keto bloemkool Mac & Cheese met schouderham ! Weinig koolhydraten

3,4
Gemiddelde van 7 reviews
567 kcal
350 g groente
Keto bloemkool Mac & Cheese met schouderham
arrow down

KETOGEEN Mac & Cheese komt oorspronkelijk uit Italië, maar toen de Amerikaanse president Thomas Jefferson het in Europa geproefd had was hij er zo'n fan van dat hij het tot een populair Amerikaans gerecht heeft gemaakt. Vandaag geven we een eigen draai aan dit recept en vervangen we de macaroni door bloemkool. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snijd de stronk in stukken. Kook of stoom de bloemkool 5 minuten. Giet daarna het water af, laat de bloemkool goed uitlekken en schep het in een ovenschaal.
  3. Pel de knoflook. Verwarm de crème fraîche in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Voeg 3/4 van de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en een snufje nootmuskaat.
  4. Snijd de schouderham in reepjes en verdeel over of tussen de bloemkool. Schenk de kaassaus erover en schud de schaal zodat de saus zich goed verspreidt. Strooi de overgebleven kaas erover, besprenkel met olie en bak de bloemkool mac 'n cheese nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Wist je dat je ook het bloemkoolblad van een biologische bloemkool kunt eten? Snijd het blad in kleine reepjes en verwerk het in de ovenschotel.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 100 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 70 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
Zelf toevoegen
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -34%
water-reduction-score
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie567 kcal
Koolhydraten13 g
Suiker10 g
Vet44 g
Verzadigd vet24 g
Eiwit25 g
Vezels7 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Varken
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen