Broccoli-kaas pizza met cherrytomaten ! Weinig koolhydraten

3,9
Gemiddelde van 20 reviews
607 kcal
450 g groente
Broccoli-kaas pizza met cherrytomaten

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een lekkere en gezonde pizza op het menu. De pizza bodem maken we niet van deeg, maar van broccoli, ei en kaas. We beleggen de pizzabodem met tomaat, ui en verse basilicum. Het gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk, maar als de pizza in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de broccoli en snijd in stukken (ook de stronk). Maal in de keukenmachine of rasp/snijd heel fijn. Verhit een grote pan met een klein laagje water, doe de broccoli korrels in een zeef of stoommandje en stoom circa 5 minuten boven het kokende water. Meng de broccoli rasp in een kom met ei, de helft van de basilicum en de 3/4 van de geraspte kaas.
  3. Spreid het plakkerige broccoli mengsel uit over de bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de broccoli bodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Verwarm boter in een bakpan en bak de ui bruin en zacht in circa 10 minuten. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Beleg de broccoli bodem vervolgens met de ui, cherrytomaatjes en overgebleven kaas. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  5. Bak de broccoli pizza nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Garneer daarna met de overgebleven basilicum.
TIP
Maak een lekkere basilicum olie door een deel van de basilicum te vijzelen en te mengen met olijfolie extra vierge.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st BroccoliHerkomst: Lexportia
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 100 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g CherrytomatenHerkomst: Ecopark
Zelf toevoegen
  • 1 el Boter
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 257%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenAfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie607 kcal
Koolhydraten9 g
Suiker6 g
Vet46 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit32 g
Vezels16 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Ei
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten