Keto Indiase frittata met doperwten-muntsalade ! Weinig koolhydraten

4,5
Gemiddelde van 20 reviews
584 kcal
260 g groente
Keto Indiase frittata met doperwten-muntsalade

KETOGEEN Onze biologische saladekaas van Weerribben wordt gemaakt met melk die afkomstig is van boeren met koeien die volledig A2 melk leveren. A2 melk is afkomstig van speciaal geselecteerde koeien, die uitsluitend melk leveren met bètacaseïne A2. Deze melk is heel geschikt voor mensen die moeite hebben met de vertering van gewone melk. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Breng een pan met water aan de kook en kook of stoom de broccoli in 3-5 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af en laat de broccoli goed uitlekken.
  2. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak hierin de helft van de kerriepoeder, knoflook, gember en voorgekookte broccoli 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Temper daarna het vuur.
  3. Klop de eieren los in een kom en roer de rest van de kerriepoeder, zout en peper erdoor. Schenk het eimengsel in de pan en bak de frittata afgedekt minimaal 10 minuten op een laag vuur, zodat het ei langzaam kan garen.
  4. Maak ondertussen de salade: spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Snijd de munt fijn en de saladekaas in stukjes. Meng de doperwten, munt en kaas door elkaar en breng op smaak met een beetje olijfolie extra vierge, peper, zout en citroensap.
  5. Snijd de frittata in punten en serveer de salade erbij.
TIP
Je kunt een deel van de doperwten ook in de frittata meebakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 90 g Koeien-saladekaasHerkomst: weerribben
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 0.5 el Citroensap
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -66%
water-reduction-score
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie584 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker2 g
Vet44 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit30 g
Vezels11 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Melk
Mosterd
Lactose
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine gevuld met gehakt en mozzarella
553 kcal
450 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groenten spaghetti met kipgehaktballetjes
542 kcal
350 g groente
Ketogeen,   Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Gevulde omelet met tonijn en avocado
659 kcal
230 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto bloemkoolgratin met tomaat en pijnboompitten
649 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Gevulde courgette met gehakt en broccoli rijst
585 kcal
420 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen