Keto Visfilet in roomsaus met groentelinten ! Weinig koolhydraten
3,7
558 kcal
290 g groente

KETOGEEN Dit is een supermakkelijk en lekker gerecht met een gouden combinatie: prei, wortel, room en verse vis. Voor een leuk effect snijd je de prei niet in ringetjes maar in de lengte in lange 'tagliatelle' linten. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in lange, platte linten. Schil intussen de wortel en schaaf of snijd lange linten ervan met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder.
- Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de preilinten en een scheutje water toe en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Voeg dan de crème fraîche en wortellinten toe en verwarm op een laag vuur. Breng op smaak met de helft van de verse dille, zout en peper. Wil je de saus wat dunner? Voeg dan een scheutje water toe.
- Verwarm olie (of boter) in een bakpan. Breng de vis op smaak met de rest van de dille, zout en peper en bak aan weerszijden bruin en gaar op een middelhoog vuur.
- Serveer de prei- en wortellinten in roomsaus met de gebakken vis.
TIP
Je kunt de groenten ook gewoon klein snijden en stoven in de roomsaus.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
- 200 g KoolvisfiletHerkomst: Fish and more
- 3 el Bakolie (of boter)
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente+ 130%
Vitaliteit+ 31%
CO2eq -60%
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie558 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker13 g
Vet43 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit22 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Vis
Melk