Keto Wortelpeterselie hutspot met rookworst ! Weinig koolhydraten
4,3
660 kcal
360 g groente
KETOGEEN Heb je wel eens gehoord van wortelpeterselie? Wij zijn er dol op, want deze groente is heel veelzijdig en lekker. Qua uiterlijk lijkt hij wel wat op pastinaak, maar qua smaak zeker niet. Het blad van wortelpeterselie kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie, vandaar de naam. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortelpeterselie en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Kook de wortelpeterselie, wortel en ui in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
- Verwarm intussen de rookworst (in de verpakking) in een pan met heet, maar niet kokend, water.
- Stamp de groenten goed door elkaar en voeg de roomboter en wat kookvocht toe totdat je een grove hutspot krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de verse bieslook fijn en meng door de hutspot. Serveer de hutspot met de rookworst.
TIP
Voor meer smaak, kun je de ui karamelliseren door deze lange tijd op een laag vuur te bakken. De hutspot is ook erg lekker met een beetje mosterd.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 500 g WortelpeterselieHerkomst: Arenosa
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 240 g RunderrookworstHerkomst: St. Hendrick
- 5 g Verse bieslookHerkomst: Herbio
- 25 g Roomboter
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -1%
Groente+ 186%
Vitaliteit+ 12%
CO2eq -49%
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie660 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker8 g
Vet57 g
Verzadigd vet23 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Rund
Mosterd
Varken