Kip-saltimbocca met spaghetti preilinten en Légumaise
Nog geen reviews
815 kcal
220 g groente
Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Van origine bereid je dit gerecht met kalfsvlees, parmaham en natuurlijk salie. Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat vandaag een variant van kipdijbeenfilet met spek omwikkeld. Heerlijk in combinatie met spaghetti en Légumaise tomaat-basilicum. Deze Légumaise - ontwikkeld door Frank Fol de Groentechef - is van nature een bron van vitamine C en rijk aan omega-3 vetzuren.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de prei in de lengte in lange, dunne linten. Spoel grondig in een vergiet onder de kraan. Kook de prei samen met de spaghetti in 10 minuten gaar. Giet het water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Voor de saltimbocca leg je de kipdijbeenfilet tussen plasticfolie en sla je het voorzichtig vlees plat (bijvoorbeeld met een vleeshamer of de onderkant van een pan). Snijd de salie in dunne reepjes. Kruid het vlees met zout en peper en leg op elk stuk wat salie. Klap dicht en wikkel het spek er omheen.
- Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de saltimbocca aan beide kanten 5 minuten op een middelhoog vuur. Temper het vuur en bak afgedekt nog eens 5 minuten. Leg het vlees op een warm bord en dek af.
- Schenk water of witte wijn in de pan met bakvet en voeg een klontje boter toe. Laat de jus op een middelhoog vuur tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Heb je nog salie over, dan kun je enkele blaadjes in de jus meebakken.
- Wentel de spaghetti door de jus en schep in een mooi schaal. Verdeel de Légumaise erover en serveer de saltimbocca ernaast.
TIP
Italianen gebruiken vaak marsala in plaats van witte wijn of water (Ben je zwanger? Dan adviseren wij je om de jus met water te bereiden).Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
- 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
- 5 g SalieHerkomst: Herbio
- 45 g SpekHerkomst: St. hendrick
- 150 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 1 el Bakolie
- 1 el Boter
- 100 ml Water of witte wijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente+ 75%
Vitaliteit+ 33%
CO2eq -61%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Eiwitrijk, 9 maanden, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie815 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker11 g
Vet41 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit36 g
Vezels13 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Gluten
Selderij
Varken
Kip