Kipdijbeenfilet met gebakken sinaasappel zoete aardappelpuree en spinazie

4,5
Gemiddelde van 47 reviews
829 kcal
250 g groente
Kipdijbeenfilet met gebakken sinaasappel

Zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is één van de oudste groente die we kennen. Het behoort tot de meest gegeten gewassen in de wereld, maar is geen familie van de aardappel. Vandaag stampen we de zoete aardappel met gewone aardappel tot een puree. Heerlijk met zachte kip, zoete sinaasappel en spinazie.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Snijd de helft van de sinaasappel in plakjes en knijp de andere helft uit. Breng de kipdijbeenfilet op smaak met zout en peper. Meng het sinaasappelsap met olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Leg de kipdijbeenfilet in de marinade en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappels afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Laat de kipdijbeenfilet uitlekken en bewaar de marinade voor later. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet samen met de ui en sinaasappel plakken op een hoog vuur goudbruin in 8-10 minuten. Voeg een klontje boter toe, schenk tenslotte de marinade erbij en verwarm mee. Laat op een laag vuur nog even pruttelen.
  4. Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht tot een smeuïge puree, schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de zoete aardappelpuree met de kipdijbeenfilet, de sinaasappel, spinazie en de heerlijke jus.
TIP
Je kunt de sinaasappelschil ook eventueel raspen en dit verwerken door de marinade.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st SinaasappelHerkomst: Biosikelia
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 400 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biogarden
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -62%
water-reduction-score
Water -21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatieSeizoenLactosevrijSpecialsEiwitrijkGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie829 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker19 g
Vet41 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten