Klassieke asperges met ei mimosa gekookte aardappels en ham
4,6
666 kcal
280 g groente

Het is weer aspergetijd! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Het bekende aspergesteken vindt jaarlijks plaats van eind april tot eind juni. Asperges groeien uitstekend in zandgrond. Doordat de grond losser is, kunnen ze mooi recht groeien. Het doek over de aspergerug (het 'heuveltje' waar de asperges in staan) zorgt voor extra warmte en beschermt tegen de zon. In samenwerking met Frank Fol De Groentekok®.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de asperges rondom met een dunschiller van boven naar beneden en snijd de harde onderkant eraf. Snijd de citroen in plakjes. Kook de asperges 7-8 minuten met de helft van de citroenplakjes en zet dan het vuur uit. Laat afgedekt 10 minuten nagaren in het kookvocht. Laat de asperges daarna heel goed uitlekken. Bewaar het kookvocht!
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even droog stomen op een laag vuur.
- Kook de eieren 8 minuten met de aardappels mee. Spoel af onder koud stromend water, verwijder de schil en snijd heel klein en kruimelig. Breng op smaak met zout.
- Verwarm een steelpan en smelt de boter op een laag vuur (laat de boter niet bruin kleuren). Voeg wat aspergekookvocht toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie en voeg deze toe.
- Drapeer de ham op een mooie schaal. Leg de aardappels en asperges erop en verdeel de kleingesneden eieren erover. Schenk de botersaus lauwwarm erover en breng op smaak met zout en peper.
TIP
Van de schilletjes, de onderkantjes en het asperge kookvocht kun je een heerlijke aspergesoep maken. De asperges zijn ook erg lekker met verse peterselie.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g AspergesHerkomst: Verhoeven
- 0.5 st CitroenHerkomst: Biosikelia
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
- 2 st EiHerkomst: 't paradijs
- 100 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
- 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
- 1 el Olie
- 50 g Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 8%
Groente+ 122%
Vitaliteit+ 15%
CO2eq -21%
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Glutenvrij, Specials, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie666 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker7 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit22 g
Vezels11 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Varken
Lactose
Melk
Ei