Kleurrijke spaghetti met radicchio oventomaten en Parmezaan krullen
3,4
767 kcal
3000 g groente
Vandaag een heerlijk gerecht met radicchio. De smaak is wat bitter en ligt tussen witlof en andijvie in. In Italië wordt radicchio veel gegeten en je hebt ze in heel veel verschillende soorten. Elke soort heeft zijn eigen naam, die alleen die naam mag dragen als het uit een bepaalde streek in Italië komt. Zo zijn er de radicchio Chioggia (uit Venetië), de raddichio Verona (uit Verona) en de radicchio Treviso (uit Treviso). In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet een ovenschaal in. Was de tomaat, snijd in vieren, besprenkel met olie en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Gaar de tomaten 20 minuten tot ze zacht en rimpelig zijn.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti al dente in 7 minuten. Spoel nadien onmiddellijk onder koud stromend water om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven.
- Was de spinazie, laat heel goed uitlekken en snijd eventueel wat kleiner. Snijd de bladeren van de radicchio in smalle repen.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de helft van de radicchio. Schep de pasta en de gebakken en rauwe groenten door elkaar, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de oventomaten over de spaghetti en maak af met gehakte hazelnoten en Parmezaanse kaas.
TIP
Houd je niet zo van bitter? Kook of stoof de groente dan, dit maakt de smaak milder. De tomaat is rauw, of kort gebakken, ook lekker door de pasta.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 4 st TomaatHerkomst: Solid
- 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
- 75 g Spinazie, babyHerkomst: Udea Snijderij
- 0.5 st RadicchioHerkomst: Waog
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 60 g Parmezaanse kaasHerkomst: Bioverde
- 2 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente+ 2.281%
Vitaliteit+ 72%
CO2eq -66%
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Specials, Vegetarisch, Lactosevrij, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie767 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker9 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Noten
Melk
Tarwe
Paprika