Knolselderij-shoarma broodjes met rucola en kruidige yoghurtdip

3,9
Gemiddelde van 38 reviews
696 kcal
400 g groente
Knolselderij-shoarma broodjes

Knolselderij is op het eerste gezicht misschien niet moeders mooiste, maar het behoort wel tot de meest gezonde groente! Hij zit namelijk vol vitamines en mineralen. Vandaag roosteren we de knolselderij in de oven, heerlijk op smaak gebracht met kruidige ras el hanout. Laat je verrassen door deze veggie variant van het broodje shoarma!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Schil de knolselderij, snijd in dunne reepjes of kleine blokjes en doe de knolselderij en ui in een kom. Pel de knoflook en pers er boven uit. Besprenkel met olie en breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper. Spreid uit over de bakplaat en bak in 25-30 minuten krokant gaar.
  3. Maak de champignons schoon en snijd doormidden of in vieren. Besprenkel met olie en bak 10-15 minuten met de knolselderij mee in de hete oven.
  4. Was de munt en snijd klein. Roer de yoghurt los in een kommetje. Schep de munt erdoor en breng op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper.
  5. Bak de pita broodjes af volgens de verpakking wanneer de knolselderij-shoarma bijna klaar is. Was de rucola indien nodig en laat goed uitlekken. Snijd de pitabroodjes aan de bovenkant open (als een envelopje) en vul ze met rucola, een schep yoghurtsaus en knolselderij-shoarma. Maak van de overgebleven ingrediënten een lekkere salade voor ernaast.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de knolselderij en ui ook roerbakken in een ruime bakpan. Het pitabroodje kun je verwarmen in je broodrooster. Tip: knolselderij kan heel groot uitvallen, heb je dus te veel, bewaar dan een deel en meng deze de volgende dag door een salade of door de wokgroenten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 100 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 100 ml YoghurtHerkomst: Pur Natur
  • 4 st Volkoren pitabroodjesHerkomst: O Mundo
  • 50 g RucolaHerkomst: Amicobio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 0.5 st Citroensap of azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischSeizoenVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie696 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker5 g
Vet23 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels28 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Melk
Selderij
Lactose
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten