Knolselderijpuree met witlof en paddestoelen met feta en citroenverveine

4,7
Gemiddelde van 25 reviews
643 kcal
450 g groente
Knolselderijpuree met witlof en paddestoelen

Een klein beetje sterren eten maar dan bij jouw thuis in een handomdraai op tafel. De knolselderij schillen is het meeste werk. Tip: snijd van boven naar beneden, net zoals een ananas. Dan werk je lekker snel.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd in kleine stukken. Was of schil de aardappel en snijd klein. Kook de knolselderij en aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet het water af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp fijn met een pureestamper of een staafmixer. Maak smeuïg met een beetje kookvocht of boter en breng op smaak met peper en zout.
  2. Pel en snipper intussen de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los.
  3. Verhit de olie in een bakpan en bak eerst de champignons 2-3 minuten op een hoog vuur. Bak de knoflook en de witlofblaadjes 2 minuten mee. Zet het vuur laag, voeg de boter en Luikse stroop toe, schep om en breng op smaak met peper en zout . Bak 4-5 minuten op een laag vuur.
  4. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en schep daarop de witlof en paddenstoelen (met saus). Verbrokkel de feta en werk af met fijngesneden citroenverveine naar smaak.
TIP
Zit er groen aan de knolselderij, bewaar deze dan altijd en gebruik het als garnering. Je kunt ook een beetje kookvocht toevoegen voor nog meer saus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 300 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
  • 200 g WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 0.5 st Verse citroenverveineHerkomst: Herbio
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Sirop de LiègeHerkomst: Chez popol
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 2 el Boter
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 257%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -65%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijSeizoenVariatieVegetarisch9 maandenAfvallenLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie643 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker13 g
Vet33 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit19 g
Vezels21 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Selderij
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten