Knolselderijpuree met sjalotten, witlof, feta en paddestoelen ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 5 reviews
559 kcal
580 g groente
Knolselderijpuree met sjalotten, witlof, feta en paddestoelen

KOOLHYDRAATBEWUST Een klein beetje sterreneten maar dan bij jouw thuis in een handomdraai op tafel. De knolselderij schillen is het meeste werk. Tip: snijd van boven naar beneden, net zoals een ananas. Dan werk je veel sneller.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd in kleine stukken. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet het water af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp fijn met een pureestamper of een staafmixer. Maak smeuïg met een beetje kookvocht of boter en breng op smaak met peper en zout.
  2. Pel en snipper intussen de knoflook. Pel de sjalot en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los.
  3. Verhit de olie in een bakpan en bak eerst de champignons en sjalotten 2-3 minuten op een hoog vuur. Bak de knoflook en de witlofblaadjes 2 minuten mee. Zet het vuur laag, voeg de boter en Luikse stroop toe, schep om en breng op smaak met peper en zout . Bak 4-5 minuten op een laag vuur.
  4. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en schep daarop de witlof, sjalot en paddenstoelen (met saus). Verbrokkel de feta en werk af met fijngesneden citroenverveine naar smaak.
TIP
Zit er groen aan de knolselderij, bewaar deze dan altijd en gebruik hem als garnering. Je kunt ook een beetje kookvocht toevoegen voor nog meer saus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 1 st Sirop de LiègeHerkomst: Chez popol
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 0.5 st Verse citroenverveineHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Boter
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 360%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -66%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie559 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker10 g
Vet33 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit19 g
Vezels24 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten