Italiaanse pastasalade met tomatensalsa olijven en pijnboompitjes

3,7
Gemiddelde van 57 reviews
679 kcal
280 g groente
Italiaanse pastasalade met tomatensalsa

Tomaten zijn misschien wel onmisbaar in onze keuken, en dat terwijl ze pas sinds de 20e eeuw worden geteeld in eigen land. Meestal zijn tomaten rood, maar je hebt ze tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren. De rode tomaten hebben hun kleur te danken aan het pigment lycopeen, dat zich ontwikkelt tijdens de groei. Hoe meer lycopeen de tomaat heeft, des te roder. En omdat lycopeen een sterk antioxidant is geldt: hoe roder de tomaat, des te gezonder!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de volkoren pasta in 8 minuten al dente. Giet het water af en laat de pasta afkoelen tot lauwwarm.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaten en snijd klein.
  3. Voor de salsa mix je de ui, knoflook en 1/3 van de tomaat met een staafmixer of in de keukenmachine. Schenk de olijfolie extra vierge en de (balsamico)azijn erbij en breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Schep de spinazie en de overgebleven tomaat door de pasta en druppel de tomatensalsa erover. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin. Snijd de olijven in plakjes. Strooi de pijnboompitten en olijven over de pastasalade.
TIP
Deze pastasalade kun je koud of warm eten. Je kunt ook een deel van de knoflook en ui meebakken met de spinazie, voor een iets minder scherpe smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: La bio idea
  • 0.5 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 50 g Baby spinazieHerkomst: Udea Snijderij
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 80 g Zwarte olijvenHerkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -84%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinLactosevrijVariatieLekker snelVegan9 maandenSeizoenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie679 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker14 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin