Koolhydraatarme eierwraps met groene asperges en prosciutto

Nog geen reviews
576 kcal
300 g groente
Koolhydraatarme eierwraps
arrow down

Wist je dat er verschillende kleuren asperges bestaan? Witte, groene en zelfs paarse! De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Onder andere in Italië zijn de groene asperges populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept wokken (of roerbakken) we de groene asperge, daardoor krijgt de asperge een heerlijk nootachtige smaak en geur.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Dep daarna droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur krokant in 20-25 minuten. Schud de pan regelmatig. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Breng de kikkererwten op smaak met paprikapoeder en kurkuma.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de asperges. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Kook de groene asperges 2-3 minuten, giet daarna het water af (witte asperges moet je eerst schillen en daarna 10-15 minuten koken)
  3. Was de courgette en snijd in halve plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een grillpan of bakpan en grill (of roerbak) de courgette, ui en asperges totdat ze mooi lichtbruin kleuren.
  4. Klop de eieren los in een kom. Verhit olie in een bakpan en bak per persoon een dunne omelet. Leg een plak prosciutto op de omelet. Snijd de rest van de prosciutto in reepjes.
  5. Wikkel de asperges in een omelet en serveer met de gegrilde courgette, geroosterde kikkererwten en prosciutto reepjes. Druppel tenslotte nog wat olijfolie extra vierge erover.
TIP
Je kunt de rest van de prosciutto ook meebakken met de ui en courgette. Deze wrap is ook erg lekker met verse bieslook.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g KikkererwtenHerkomst: Luna e terra
  • 2 tl Kurkuma, rasp
  • 250 g Groene of witte aspergesHerkomst: Overesch
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 70 g Prosciutto cottoHerkomst: Fumagalli
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 3%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 18%
co2-reduction-score
CO2eq+ 21%
water-reduction-score
Water+ 55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie576 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Ei
Koriander
Peulvruchten
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Aardpeer-groene kool ovenschotel
575 kcal
260 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Boerenkool knolselderij stamppot met rookworst
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen