Lamskoteletten met muntsaus en broccoli-kikkererwtensalade

Nog geen reviews
643 kcal
0 g groente
Lamskoteletten met muntsaus
arrow down

Frank Fol weet op een creative manier groenten te gebruiken en te presenteren in zijn gerechten. Creatief koken met groenten is zijn levenswerk. Frank is dagelijks bezig met het inspireren en informeren over het gebruik en de mogelijkheden van groenten. Vandaag bijvoorbeeld een kikkererwtensalade met komkommer. Deze eenjarige vruchtgroente behoort tot de familie van de meloen en de courgette. Komkommers groeien aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Dep de lamskoteletten droog en kruid met peper, zout en olijfolie. Verhit roomboter in een koekenpan en bak de lamskoteletten in 2-3 minuten bruin. Zet het vuur wat lager en bak in nog 6-7 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat de koteletten zo nog een paar minuten rusten.
  3. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine dobbelsteentjes. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de broccoli 2 minuten, zodat de roosjes beetgaar blijven. Giet het water af, spoel de broccoli af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan. Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in lucifers. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de broccoli, kikkererwten, komkommer en sjalot met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de verse munt fijn. Maak een vinaigrette van munt, olijfolie, scheutje water, wijnazijn, zout en peper.
  6. Serveer de broccoli-kikkererwtensalade met de aardappels, lamskoteletten en munt vinaigrette. Besprenkel het gerecht met wat jus van het lamsvlees.
TIP
Frank's tip: Je kunt de lamskoteletten ook braden in de oven. Bak ze 2-3 minuten aan en laat 8 minuten garen in een ovenschaal of gewikkeld in aluminiumfolie. Verwarm je oven voor op 180 °C.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastHerkomst: waog
  • 200 g LamskotelettenHerkomst: ekomenu maatwerk - ton kok
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Luna e terra
  • 1 st Komkommer
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse muntHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 g Roomboter
  • 50 ml Water
  • 0.5 g Azijn
  • 1 el Aardappelzetmeel (of maizena)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijAfvallenKetogeenVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie643 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker4 g
Vet28 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit36 g
Vezels18 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Melk
Lam
Lactose
Peulvruchten

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan