Lentecurry met raapstelen rijst en zwarte bonen

4,3
Gemiddelde van 18 reviews
767 kcal
320 g groente
Lentecurry met raapstelen
arrow down

Vandaag een heerlijke, pittige voorjaarsgroente op het menu. Raapstelen, in de volksmond ook wel 'kelen' genoemd is het jong geoogste blad van de Chinese kool. Afhankelijk van het type wordt het hele plantje met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden. De lichtgroene blaadjes hebben een knapperige steel en licht-pittige smaak, zijn rijk aan vitamine C, diverse B-vitamines en ijzer. Hoe verser, hoe lekkerder!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Was de tomaat en snijd klein.
  3. Verhit olie in een wok of een ruime bakpan en bak de sjalot, tomaat, broccoli en currypasta 2 minuten. Blus af met de kokosmelk en het water en laat afgedekt zachtjes 10-15 minuten pruttelen.
  4. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan. Was de raapstelen, verwijder eventuele worteltjes en snijd vervolgens grof (niet te klein). Voeg de bonen en raapstelen toe aan de curry en verwarm nog 2 minuten mee.
  5. Serveer de curry met de rijst en garneer met cashewnoten.
TIP
Ook erg lekker met citroensap of chilivlokken voor meer pit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte snelkookrijstHerkomst: IDorganics
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 1 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 200 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade Original
  • 200 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 100 ml Water of bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -28%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVariatieLactosevrijVegetarischLekker snelGlutenvrijSpecialsGezinSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie767 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker7 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit23 g
Vezels17 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Mexicaanse zwarte bonensoep
698 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   Lekker snel,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   9 maanden
Pastinaak-preisoep met geroosterde kikkererwten
706 kcal
350 g groente
9 maanden,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lactosevrij,   Lekker snel,   Variatie,   Vegan