Zomer strüdel met raapjes, spinazie en Légumaise
4,6
696 kcal
330 g groente
Vandaag maken we een overheerlijke, hartige strüdel met lekker veel zomergroenten en Légumaise. Een strudel is een soort gelaagd deeg met een zoete vulling, waarbij de apfelstrüdel de meest bekende is. Vandaag vullen we de strüdel onder andere met wortel en raapjes. Raapjes zijn witte of wit met roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak.
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de raapjes en wortel en snijd in stukken. Was de spinazie grondig in een zeef onder de kraan en snijd klein.
- Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui, raapjes en wortel 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Schep de rauwe spinazie erdoor en breng op smaak met tijm, zout en (chili)peper.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd in de lengte in 2 stukken. Schep de groenten op één deel van het deeg en zorg dat je de randen vrij houdt. Leg de andere deeglap op de vulling, druk de randen aan en vouw een beetje naar binnen. Bestrijk de bovenkant met olie en bak de strüdel in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
- Lepel de Légumaise op de borden en leg de strüdel erop.
TIP
Ook heel erg lekker met fijngehakte noten.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 100 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
- 75 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 1 el Bakolie
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente+ 162%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -82%
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Gezin, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie696 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker10 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit23 g
Vezels16 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Selderij
Gluten
Paprika
Tarwe