Makreel met spaghetti venkel, spinazie en limoendille-boter
4,1
834 kcal
250 g groente
Lekker makkelijk, lekker snel en geniaal lekker op tafel. Simpelweg gerookte makreel, venkel, spinazie en eroverheen een speciale boter die je gerecht een geweldige smaak geeft. Dit is hoe het leven hoort te zijn. Genieten to the max!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7-8 minuten al dente. Spoel daarna meteen onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Bewaar een beetje kookvocht. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
- Was intussen de venkel en snijd in reepjes. Verwijder eventueel harde stelen van de spinazie, was goed en laat uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Maak de makreel schoon en zorg dat alle graten zijn verwijderd, pluk in stukjes. Hak de dille fijn.
- Verwarm een scheutje olie in een brede bakpan en bak de venkel en knoflook 4-5 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur zacht en voeg de spinazie en een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng ondertussen de boter met het limoensap en -rasp en de helft van de gesneden dille.
- Meng de spaghetti met de makreel en de groente. Schep als laatste de limoen-dilleboter erop of erdoor en werk af met de overgebleven dille.
TIP
Je kunt ook de boter, limoenrasp en -sap direct mee laten smelten met de spaghetti. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 250 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st Hele gerookte makreelHerkomst: Marqt
- 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 30 g Roomboter
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 54%
CO2eq -74%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Lekker snel, Seizoen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie834 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit35 g
Vezels15 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Vis
Gluten