Midden-Oosterse stamppot met falafelballetjes en knoflook-muntyoghurt
4,1
732 kcal
270 g groente

De typische smaak van deze Midden-Oosterse stamppot komt van de ras el hanout. Ras el hanout betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Lekker spicy dus!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was en schil de aardappels, snijd klein en kook samen met de pompoen in 15 minuten gaar. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en verwarm 2/3 van de kikkererwten de laatste 5 minuten mee.
- Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de rode peper, prei en de rest van de kikkererwten circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met ras el hanout kruiden.
- Verhit olie in een pan en roerbak de falafel balletjes goudbruin.
- Pel de knoflook. Was de munt en snijd klein. Roer de (plantaardige) yoghurt met de munt los en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet vervolgens het water van de aardappels, pompoen en kikkererwten af en stamp tot een geheel (voeg eventueel een scheutje kookvocht toe). Proef en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Schep het prei mengsel door de stamppot en serveer met de falafel balletjes en de knoflook-muntyoghurt.
TIP
Deze stamppot is ook erg lekker met gedroogde vruchten zoals dadels, vijgen of abrikozen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
- 200 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
- 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
- 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 150 g Falafel balletjesHerkomst: Florentin
- 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
- 3 el Olijfolie
- 2 el (Plantaardige) yoghurt
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -8%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 26%
CO2eq -83%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Afvallen, 9 maanden, Variatie, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie732 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker7 g
Vet35 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels19 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten