Nasi goreng van bloemkool met shoarma ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
510 kcal
400 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Nasi is een Indonesisch gerecht en betekent eigenlijk gewoon rijst. Nasi kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. De meest bekende zijn: nasi putih (gewone gekookte rijst) en nasi goreng (gebakken rijst). Vandaag maken we een nasi goreng met bloemkoolrijst. Zo krijg je ongemerkt lekker veel groenten binnen.
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verhit olie in een bakpan roerbak de shoarma circa 5 minuten. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Roerbak op een hoog vuur de wokgroenten in de pan van de shoarma. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper.
- Schil de gember en kurkuma en rasp fijn (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de bloemkoolrijst met de gember en kurkuma beetgaar in circa 3 minuten op een middelhoog vuur.
- Roer de gebakken bloemkoolrijst, shoarma en groenten door elkaar en strooi de pinda's erover. Of serveer alles apart.
TIP
Houd je van pittig eten? Voeg dan sambal of een verse peper toe.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g VarkensshoarmaHerkomst: Future Food Group
- 400 g Aziatische wokgroentenHerkomst: Udea snijderij
- 2 st Knoflookteen
- 1 tl Gember, raspHerkomst: La Grama
- 1 tl Kurkuma (verse)Herkomst: La Grama
- 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
- 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
- 2 el Bakolie
- 2 ml Sojasaus
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente+ 217%
Vitaliteit+ 33%
CO2eq+ 12%
Water+ 56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie510 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker8 g
Vet29 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Varken
Pinda's
Tarwe
Gluten
Sojabonen
Paprika