Oesterzwam-falafel bowl met een groene peper dressing

4,4
Gemiddelde van 38 reviews
677 kcal
250 g groente
Oesterzwam-falafel bowl

Vandaag serveren we het eten in een kommetje. Deze voedzame bowl staat in een handomdraai op tafel. Erin krokante, in de oven gebakken oesterzwammen. De vorm van een oesterzwam lijkt op die van een oesterschelp, vandaar de naam! Onze biologische oesterzwammen worden geleverd door 't Paddestoelenrijk in Rossum.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de basmatirijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Scheur de oesterzwammen in smalle reepjes en meng met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en bak de oesterzwammen in 15 minuten goudbruin en licht krokant. Hussel halverwege even om.
  3. Was intussen de tomaat en snijd in kleine blokjes. Snijd de groene peper heel klein. Meng de (vegan) mayonaise met de groene peper in een kommetje en pers de knoflook en de limoen erboven uit. Klop dit tot een dressing en breng op smaak met een snuf zout en eventueel nog wat olijfolie extra vierge.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de falafelballetjes samen met de ui goudbruin.
  5. Was de rucola en snijd wat kleiner. Schik alle ingredienten in een leuke kom en serveer met de groene peper dressing.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de oesterzwam reepjes in een pan. Extra lekker: marineer de tomaat in 1 tl komijnzaad, 1 tl honing en 1 el extra vierge olijfolie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g OesterzwammenHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Groene peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g Mini falafel balletjesHerkomst: Florentin
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el (Vegan) mayonaise
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -64%
water-reduction-score
Water+ 96%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVeganSeizoenLactosevrijGlutenvrijVariatieVegetarischAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie677 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker8 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden