Open lasagne met spinazie-ricottavulling en kastanjechampignons en pittige kaas
3,9
776 kcal
270 g groente

Voor de lasagne van vandaag hebben we helemaal geen oven nodig. Dat is nog eens makkelijk! Dankzij de verse lasagnebladen staat je maaltijd snel op tafel. De biologische lasagne wordt in Italië gemaakt volgens traditioneel recept. Voor het deeg wordt slechts tarwe en eieren gebruikt. Dat is alles wat je nodig hebt om een lekkere pasta te maken. Buon Appetito!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Was de spinazie grondig, laat heel goed uitlekken en snijd klein. Bak de spinazie afgedekt met de ui en knoflook mee totdat deze is geslonken. Schep de ricotta en geraspte kaas erdoor en verwarm op een laag vuur. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap erboven uit. Breng verder op smaak met zout en peper.
- Snijd intussen de champignons in plakjes. Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de lasagnebladen in 4 minuten gaar (telkens met zo'n 3-4 bladen tegelijk). Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken, bijvoorbeeld door ze over de rand van een vergiet te hangen (zodat ze niet aan elkaar blijven plakken).
- Maak op de borden laagjes met de lasagnebladen, de spinazievulling en de gebakken champignons.
TIP
Natuurlijk kun je de lasagne ook nog verwarmen in de oven.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 250 g RicottaHerkomst: Zuger
- 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 g Verse lasagneHerkomst: Bioverde
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 26%
CO2eq -41%
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Gezin, Seizoen, Specials, Eiwitrijk, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie776 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit40 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Ei
Melk