Orzo verde met spinazie verse basilicum en cherrytomaatjes

3,7
Gemiddelde van 72 reviews
691 kcal
270 g groente
Orzo verde met spinazie

Vandaag op het menu: een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gebruikt maar in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het vaak in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met groenten of met een saus. Vandaag eten we de orzo met een groene saus van spinazie, basilicum en cashewnoten.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water met een snuf zout aan de kook en kook de orzo in ongeveer 7-8 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken. Pel de sjalot en knoflook. Doe vervolgens de spinazie, sjalot, knoflook, basilicum, cashewnoten, kaas en olijfolie extra vierge in een blender en mix dit tot een gladde saus. Bewaar wat nootjes, kaas en basilicum om over het gerecht te strooien.
  3. Was en halveer de cherrytomaatjes. Voeg de groene saus toe aan de orzo en schep de cherrytomaatjes erdoor. Verwarm eventueel nog 2 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de orzo in kommen en garneer met wat overgebleven kaas en basilicum.
TIP
Het is ook heel lekker de tomaatjes in de oven te roosteren. Houd dan rekening met een langere bereidingstijd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 250 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 250 g Cherry tomatenHerkomst: balcon de nijar
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -54%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLekker snelEiwitrijkGezin9 maandenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie691 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker7 g
Vet31 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Melk
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin