Orzosalade met romanesco met zwarte olijven en rucola

3,4
Gemiddelde van 10 reviews
721 kcal
350 g groente
Orzosalade met romanesco

Dit is de perfecte zomerse salade voor on the go! Maak alles klaar en smikkel hem op in het park, strand of gewoon op het balkon. Extra lekker: bewaar de olijven apart, zodat ze krokant blijven.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de romanesco in roosjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel de uien en snijd in partjes en leg deze bij de romanesco. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de orzo in circa 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  3. Was de paprika en snijd in reepjes. Halveer de zwarte olijven.
  4. Meng de (afgekoelde) orzo met de zwarte olijven, geroosterde romanesco, ui, paprika en rucola. Maak op smaak met de mosterd-dille dressing en peper.
TIP
Je kunt dit gerecht warm en koud eten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st RomanescoHerkomst: Solid
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
  • 100 g Zwarte olijvenHerkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVegetarischVeganLactosevrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie721 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Mosterd
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten