Romige paddenstoelenpastei met pastinaak ! Weinig koolhydraten

4,3
Gemiddelde van 17 reviews
518 kcal
480 g groente
Romige paddenstoelenpastei met pastinaak

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu. Een pastei is een ragout met een 'dakje.' Dit kan een dakje zijn van bladerdeeg of van een puree. We maken vandaag een koolhydraatarme variant met een topping van pastinaak puree. De ragout maken we met verschillende soorten paddenstoelen. Je kunt voor de pastei één grote ovenschaal gebruiken of per persoon een eigen schaaltje.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in grove stukken en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en pureer met een beetje kookvocht tot een puree (met een staafmixer of een pureestamper).
  3. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur klein. Verhit olie in een bakpan en bak de paddenstoelen en prei op een middelhoog vuur circa 5-7 minuten.
  4. Bereid de bouillon. Smelt de roomboter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Zo krijg je een roux. Laat het op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke, romige saus. Voeg eventueel extra water (of melk) toe. Roer de roomkaas en groenten door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de ragout in een ovenschaal en verdeel de pastinaak puree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Smeer een klein beetje boter op het laatst op het 'dakje' van de pastei. Zo krijg je een extra knapperig laagje!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 150 g OesterzwamHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 125 g RoomkaasHerkomst: Öma
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 400 ml Bouillon
  • 40 g Roomboter
  • 40 g Meel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 281%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie518 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker7 g
Vet38 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit15 g
Vezels12 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust