Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap geeft een heerlijke pure smaak! De combinatie van de bietjes met de geitenkaas is fantastisch, de knapperige groentechips maken het af. Een echte powersoep!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Snijd de gekookte rode bieten klein (bewaar een paar stukjes voor garnering). Schil de wortel en snijd klein. Schil en rasp de gember. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een royale soeppan en fruit de ui, wortel en geraspte gember 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg de kleingesneden bieten, gepelde tomaten en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Temper dan het vuur en kook afgedekt 15 minuten op een laag vuur totdat de wortels zacht zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper.
- Schep de soep in mooie kommen en strooi de overgebleven bietenblokjes en de groentechips erover.
TIP
Lekker met tuinkers en geitenkaas of gorgonzola.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 250 g Gekookte rode bietenHerkomst: Puur NL
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 tl Gember, gerasptHerkomst: Fairtrasa
- 200 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
- 40 g GroentechipsHerkomst: Trafo
- 400 ml Groentebouillon
- 1 el Bakolie
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 27%
CO2eq -90%
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Seizoen, Variatie, Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, Afvallen, Vegan, Koolhydraatbewust, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie556 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker25 g
Vet39 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit17 g
Vezels11 g
Zout2 g
Allergenen informatie