Pangebakken asperges met sinaasappel salsa ! Weinig koolhydraten

4,7
Gemiddelde van 38 reviews
502 kcal
260 g groente
Pangebakken asperges met sinaasappel salsa

KOOLHYDRAATBEWUST Een bijzonder frisse combinatie: witte asperges, een salsa van sinaasappel en dille-yoghurt. Erbij de lekkerste linzen die bestaan: Beluga linzen. Hiervoor komt het hele land uit zijn bed!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook 15 minuten. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Schil intussen de witte asperges en snijd de harde onderkant eraf. Snijd de asperges in drieën of vieren. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 7-8 minuten beetgaar.
  3. Snijd de schil van de sinaasappel. Snijd de partjes sinaasappel eruit en in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes doormidden en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van de tomaatjes kleiner. Meng de sinaasappel en de tomaatjes door elkaar met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng verder op smaak met de uitgeknepen limoen, peper en zout.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de dille fijn en meng de helft door de yoghurt. Breng de yoghurt verder op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de knoflook en ui 1 minuut op een hoog vuur. Roerbak de voorgekookte asperges een paar minuten mee. Schep de linzen en de overgebleven dille erdoor. Lepel de yoghurt op de borden en verdeel de asperges, linzen en sinaasappel salsa erover.
TIP
Je kunt de asperges ook grillen in een grillpan voor een extra roostersmaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Beluga linzenHerkomst: Do-it
  • 300 g Witte aspergesHerkomst: Verhoeven
  • 1 st SinaasappelHerkomst: OTC
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 150 ml Volle roeryoghurtHerkomst: Pur Natur
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water+ 16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie502 kcal
Koolhydraten41 g
Suiker17 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels11 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Aardpeer-groene kool ovenschotel
575 kcal
260 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Boerenkool knolselderij stamppot met rookworst
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen