Verse tagliatelle in champignon roomsaus met knapperige spekjes en pijnboompitjes
3,9
825 kcal
310 g groente

Soms moet je gewoon kunnen genieten van een waanzinnig lekkere pasta waar je heel blij van wordt. Dat gaat zeker gebeuren met de romige pasta van vandaag. Tagliatelle is één van de klassieke pasta vormen die de Italiaanse keuken echt weerspiegelt. Onze verse tagliatelle heeft een korte bereidingstijd en staat lekker snel op tafel.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verhit olie in een bakpan en bak de pijnboompitjes lichtbruin, schep uit de pan en leg opzij. Bak de spekjes in dezelfde pan krokant. Schep uit de pan en zet opzij. Bewaar de pan voor de champignons.
- Was intussen de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in blokjes. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook of stoom de broccoli in 3-5 minuten beetgaar (heb je de broccoli liever wat zachter, kook dan 8-10 minuten). Giet het water af.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie (of verwarm boter) in de bakpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Doe de crème fraîche erbij en zorg ervoor dat het niet gaat koken.
- Breng intussen een andere pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de verse tagliatelle in 3 minuten al dente. Bewaar wat van het kookvocht in een kommetje. Giet de rest van het water af.
- Doe een beetje kookvocht bij de champignonsaus en roer goed. Schep de tagliatelle, broccoli, spekjes en de champignonsaus door elkaar en werk af met de pijnboompitjes.
TIP
Je kunt de tagliatelle en de saus ook in aparte schalen serveren.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 20 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
- 100 g SpekblokjesHerkomst: Le Bon
- 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 250 g Verse tagliatelleHerkomst: Bioverde
- 1 el Olie of boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -1%
Groente+ 146%
Vitaliteit+ 17%
CO2eq -32%
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Eiwitrijk, Specials, Lekker snel, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie825 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker5 g
Vet41 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit34 g
Vezels11 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Varken
Gluten
Lactose
Ei
Melk