Patatas bravas met aioli met gehaktballetjes in tomatensaus

4,5
Gemiddelde van 11 reviews
832 kcal
250 g groente
Patatas bravas met aioli

Wie ooit in Spanje geweest is, heeft dit gerecht vast wel eens geprobeerd! Patatas bravas worden vaak geserveerd als tapas. De gebakken/gefrituurde aardappels worden gegeten met een pikante tomatensaus. Je kunt het als bijgerecht combineren met bijvoorbeeld chorizo, gebraden kip, gebakken vis of, zoals we vandaag doen, met gehaktballetjes en broccoli.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Was de aardappels en snijd in kleine blokjes of partjes van 2-3 cm. Doe in een kom, voeg olie, peper en zout toe en schep goed door elkaar. Verdeel over de bakplaat en bak circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Kook of stoom in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de wortel en de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de tomatensap en paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Doe de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met de piri piri kruiden en rode wijnazijn. Laat zachtjes pruttelen en pureer tot een gladdige saus.
  4. Meng het gehakt met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol er kleine gehaktballetjes van. Verhit een droge bakpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Meng de overgebleven knoflook met de mayonaise. Maak op smaak met peper en zout. Serveer de aardappels met de gehaktballetjes, broccoli, pittige tomatensaus en aioli.
TIP
Eten de kinderen mee? Houd dan de piri piri apart.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 ml Tomatensap met zeezoutHerkomst: Luna e Terra
  • 400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
  • 2 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 el Azijn
  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -221%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 17%
co2-reduction-score
CO2eq+ 625%
water-reduction-score
Water+ 907%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijGezinEiwitrijkVariatieLactosevrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie832 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker11 g
Vet45 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit34 g
Vezels15 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Varken
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten