Kruidige pompoenstoof van Zara met rijst en een waterkerssalade

4,0
Gemiddelde van 6 reviews
700 kcal
350 g groente
Kruidige pompoenstoof van Zara
arrow down

Dit is een recept van Zara Kleijn, een klant van Ekomenu. Zara: "Mijn favoriete gerecht is er eentje die bijna iedereen kan eten en bij iedereen in de smaak valt. Vooral bij een grote vriendinnengroep. Het is een heerlijk cozy gerecht met unieke Marokkaanse smaken."

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt rusten. Roer daarna de rijst los met een vork en laat een beetje afkoelen.
  2. Pel en snijd intussen de knoflook en ui in stukjes. Verhit de olie in een brede bakpan en bak hierin de ui, knoflook en voorgesneden pompoen. Breng op smaak met kaneelpoeder, komijn, piri piri kruiden, zout en peper. Voeg dan de tomatenblokjes en een scheutje water toe en laat het gerecht afgedekt 25-30 minuten stoven.
  3. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en verwarm de laatste 2 minuten mee.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Was de waterkers en dep droog. Meng de paprika door de waterkers en besprenkel met olijfolie extra vierge en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de kruidige pompoenstoof met de rijst en de frisse salade ernaast.
TIP
Het is ook heerlijk om de paprika te roosteren voordat je hem door de salade doet.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 400 g Gepelde tomaten Herkomst: Your Organic Nature
  • 2 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 50 g WaterkersHerkomst: Klispoel
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
Zelf toevoegen
  • 0.5 tl Kaneelpoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el (Witte wijn)azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 57%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water+ 108%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatieGezinVegetarischVeganSpecialsSeizoenLactosevrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie700 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker20 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels14 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen
Special +€ 2,40 p.p.
Kruidige Tjap Tjoy met groene kool
804 kcal
320 g groente
Specials,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Glutenvrij
Minestrone met veel groenten
626 kcal
350 g groente
Glutenvrij,   Lactosevrij
Makkelijke wok met gebakken banaan
935 kcal
250 g groente
9 maanden,   Eiwitrijk,   Gezin,   Lekker snel,   Lactosevrij,   Glutenvrij,   Variatie