Quinoa met sperziebonen en een falafelburger

Nog geen reviews
710 kcal
0 g groente
Quinoa met sperziebonen
arrow down

Onze quinoa is afkomstig uit de Ayacucho regio. Deze regio staat bekend om de hoge kwaliteit van de geteelde quinoa. Al duizenden jaren wordt quinoa geteeld als voedingsgewas. De quinoa heeft een nootachtige smaak en is een prima vervanger voor rijst, pasta of aardappels. Weetje: voor de bereiding spoelen we de quinoa af om een bittere smaak uit te sluiten.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de quinoa af in een zeef onder de kraan. Breng 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur. Giet het overtollige water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de sperziebonen. Was de bonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  3. Pel de rode ui en snipper heel fijn. Was de sla, laat uitlekken en snijd klein. Was de tomaat en snijd in stukjes.
  4. Maak een dressing van mosterd, olijfolie extra vierge, (appel)azijn, zout en peper.
  5. Verhit olie in een bakpan en bak de falafelburgers aan weerszijden bruin en krokant.
  6. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar en schenk de dressing erover. Snijd de falafelburgers in repen en garneer de salade ermee.
TIP
Deze salade is ook erg lekker met rozijnen of ander gedroogd fruit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren quinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 200 g SperziebonenHerkomst: raaij
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Krop slaHerkomst: de Eerste
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 2 st FalafelburgerHerkomst: florentin
Zelf toevoegen
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el (Appel)azijn
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -49%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -77%
water-reduction-score
Water+ 241%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLactosevrijVariatieLekker snelVegan9 maandenSeizoenGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie710 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker8 g
Vet40 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit21 g
Vezels18 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Mais
Mosterd
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan