Quinoasalade met ingelegde chioggia bietjes hazelnoten en kikkererwtencroutons
3,9
678 kcal
300 g groente
Vandaag een quinoasalade met ingelegde bietjes op het menu. Bij het inmaken worden groenten overgoten met een heet mengsel van water en azijn (en vaak ook iets zoets zoals suiker of honing) en vervolgens afgedekt opzij gezet. Dit geeft de groenten een heerlijke fris-zure smaak.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline, kaasschaaf of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes of staafjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Leg alles in een kom. Verwarm water, azijn (3:1) en honing in een steelpan en schenk het heet over de bietjes en ui. Zet afgedekt opzij en laat de smaken intrekken. Giet daarna het vocht weg, of gebruik een deel voor de dressing.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15-20 minuten. Breng ze op smaak met citroenkerriepoeder, zout en (chili)peper.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de quinoa onder de kraan en kook in 8-10 minuten gaar. Giet het vocht af en zet afgedekt opzij.
- Was de sla, laat goed uitlekken en scheur of snijd klein. Hak de hazelnoten grof. Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
- Meng de quinoa met de ingelegde bietenplakjes, ui, sla en hazelnoten. Druppel de vinaigrette erover en garneer met de krokante kikkererwtencroutons.
TIP
Eet je liever een warme maaltijd? Rooster de bietenplakjes in de oven.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Chioggia bietjesHerkomst: de Lepelaar
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
- 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
- 150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
- 0.5 st Groene eikenbladsla
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 4 el Azijn
- 1 tl Mosterd
- 2 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 72%
CO2eq -72%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Glutenvrij, Vegan, Afvallen, Lactosevrij, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie678 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels17 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Koriander
Noten
Mosterd
Peulvruchten