Rammenas noodles met paksoi champignons en eierlinten

Nog geen reviews
529 kcal
0 g groente
Rammenas noodles met paksoi
arrow down

De rammenas, had jij er al wel eens van gehoord? Deze knol met een zwarte schil is van binnen helderwit. Hij is familie van de radijs, daikon en rettich. Het belangrijkste verschil tussen deze vier is dat radijsjes boven de grond groeien, terwijl daikon, rettich en rammenas voor het grootste deel ondergronds groeien, als wortelknollen. De smaak van rauwe rammenas lijkt het meest op die van radijs. Gekookt doet het denken aan de smaak van meiraapjes. Rammenas zou een heilzame werking kunnen hebben op de galblaas en de spijsvertering.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de rammenas en snijd in dunne linten met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder. Of snijd de rammenas in dunne staafjes of plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakken. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
  2. Verhit olie in een wok of diepe pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg dan het witte deel van de paksoi toe. Breng de groenten op smaak sojasaus. Voeg vervolgens het groene deel van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut mee.
  3. Klop de eieren los en verhit olie in een bakpan. Bak een omelet van de eieren, breng op smaak met zout en (chili)peper en snijd in lange, dunne linten.
  4. Je kunt de rammenas noodles kort roerbakken, of rauw serveren. Het is lekker als ze nog knapperig zijn.
  5. Hak de pinda's grof. Serveer de rammenas noodles met de groenten en eierlinten. Strooi de pinda's erover.
TIP
Het is ook erg lekker om de omelet te bakken met een beetje sambal.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g RammenasHerkomst: Bioromero
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 250 g ChampignonsHerkomst: proef
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -57%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustLactosevrijAfvallenKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie529 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Ei
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen