Rode bietenmuffins met verse kruiden puree en mierikswortelsaus

Nog geen reviews
610 kcal
270 g groente
Rode bietenmuffins met verse kruiden
arrow down

Dit gerecht met aardappel en biet is een echte klassieker in de Scandinavische keuken. De groentespread met rode biet en mierikswortel bevat maar liefst 70% aan groenten. Wij gebruiken 'm als saus bij de bietenmuffins, maar het is ook erg lekker op brood of door een salade. Dat is verantwoord genieten! 'In samenwerking met de Hippe Vegetariër'

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een muffinvorm in met olie of bekleed en bakplaat met bakpapier.
  2. Schil en rasp de bietjes (pas op voor je handen want bietjes geven erg af). Hanteer ongeveer 300 gram bietenrasp voor 2 personen. Pel en snipper de ui. Snijd de verse kruiden klein. Meng alles in een kom met de sesamzaadjes, het meel en de eieren. Schep goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep het bietenmengsel in de muffinvormpjes, of schep kleine hoopjes op het bakpapier. Bak in circa 20 minuten goudbruin en beetgaar.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en vang een beetje kookvocht op. Stamp de aardappels met kookvocht tot een puree.
  5. Verwarm tenslotte de mierikswortelsaus in een steelpannetje en leng aan met een beetje water. Serveer de aardappelpuree met de rode bietenmuffins en de mierikswortelsaus.
TIP
De aardappelpuree is ook heel lekker met warme melk en boter. Heb je geen muffinvormpjes? Vorm dan met je handen platte burgers en bak ze in een pan gaar (circa 15 minuten op een middelhoog vuur).

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Rode biet, rauwHerkomst: Biobeta
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 500 g Aardappels, zachtkokend
  • 80 g Rode biet en mierikswortelspreadHerkomst: Allos
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 el Meel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezinVariatieVegetarisch9 maandenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie610 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker20 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit22 g
Vezels12 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin