'Eat red day' - pastasalade met paprika, rucola en mozzarella

4,6
Gemiddelde van 9 reviews
684 kcal
280 g groente
'Eat red day' - pastasalade

Op 29 september is het 'DRESS EN EAT RED DAY', georganiseerd door de Hartstichting. Heel Nederland gaat die dag in het rood om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ligt jouw rode kleding al klaar? Met deze lekkere, snelle rode pastasalade maak je deze bijzondere dag compleet! (P.s. we doneren voor elke geleverde 'Eat red day' - pastasalade 1 euro aan de Hartstichting).

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en laat goed uit dampen.
  2. Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en paprika en snijd klein. Was de rucola, laat goed uitlekken en snijd kleiner.
  3. Doe de lauwwarme pasta in een kom en schep de tapenade erdoor. Voeg dan de ui, tomaat, paprika en de helft van de rucola toe. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
  4. Scheur of snijd de mozzarella klein. Schep de pastasalade in kommen en garneer met de overgebleven rucola en de mozzarella. Maak op smaak met blaadjes oregano.
TIP
Geen zin in een salade? Je kunt de groenten ook roerbakken en dit gerecht warm serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren fusilliHerkomst: Van der Moolen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 300 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
  • 75 g Zongedroogde tomatentapenadeHerkomst: Bio Organica Italia
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 0.5 st Verse oreganoHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 51%
co2-reduction-score
CO2eq -58%
water-reduction-score
Water -17%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischLekker snelVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie684 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker19 g
Vet29 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit24 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Couscous bowl met broccoli en feta
691 kcal
290 g groente
Gezin,   9 maanden,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Variatie,   Seizoen
Flammkuchen met tonijn-dillesaus
843 kcal
250 g groente
Eiwitrijk,   Gezin,   Variatie,   Seizoen
Frisse sla stamppot
628 kcal
250 g groente
Gezin,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen
Flammkuchen lahmacun
796 kcal
240 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Variatie,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Gezin
Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
'Eat red day' - pastasalade
684 kcal
280 g groente
Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Variatie,   Seizoen
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Foe Yong Hai met rijst
710 kcal
290 g groente
9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Variatie,   Seizoen,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 2,05 p.p.
Gnocchi met artisjokken, spinazie
720 kcal
270 g groente
Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Specials,   Lactosevrij,   9 maanden