Romige Indiase pompoensoep met knoflook-korianderbrood
4,0
727 kcal
475 g groente

Als je aan gure dagen denkt, dan denk je zeker aan pompoenen. Er bestaan wel honderden soorten pompoenen, maar niet alle soorten zijn eetbaar. Warme pompoensoep eten tijdens het koude, regenachtige seizoen is altijd een goed idee. De mooie oranje soep geeft kleur aan de grijze dagen.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de knoflook. Hak de koriander klein. Roer de olie los met de helft van de koriander, de knoflook, peper en zout. Snijd gleuven in het brood en vul deze met de knoflook-korianderolie. Bak het brood in 3-5 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
- Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper klein. Was de bleekselderij en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een grote kookpan en fruit de ui, gember en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij, wortel en gesneden pompoen toe, kruid met paprikapoeder en komijnpoeder en bak 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer (schep eventueel wat groente eruit voor garnering) en schenk de soja cuisine erbij. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe als je de soep te dik vindt. Garneer de soep met de overgebleven koriander en serveer met het knapperige knoflook-korianderbrood.
TIP
Je kunt het brood ook gewoon afbakken en vullen met een blok kaas en afbakken. Precies zoals jij het lekker vindt. Let op de kleintjes aan tafel en houd eventueel de rode peper en koriander apart. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st WoudbollenHerkomst: Van Der Westen
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 tl Gember (verse)Herkomst: La Grama
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
- 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 400 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
- 100 ml Boeren crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 2 el Olie
- 700 ml Bouillon
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente+ 277%
Vitaliteit+ 27%
CO2eq -75%
Water -83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Seizoen, 9 maanden, Lekker snel, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie727 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker11 g
Vet43 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Mais
Selderij
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten