Romige Indiase pompoensoep met knoflook-korianderbrood

4,1
Gemiddelde van 17 reviews
742 kcal
475 g groente
Romige Indiase pompoensoep
arrow down

Als je aan herfst denkt, dan denk je zeker aan pompoenen. Er bestaan wel honderden soorten pompoenen, maar niet alle soorten zijn eetbaar. Warme pompoensoep eten tijdens het koude, regenachtige herfstseizoen is altijd een goed idee. De mooie oranje soep geeft kleur aan de grijze dagen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de knoflook. Hak de koriander klein. Roer de olie los met de helft van de koriander, de knoflook, peper en zout. Snijd gleuven in het brood en vul deze met de knoflook-korianderolie. Bak het brood in 8-10 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper klein. Was de bleekselderij en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een grote kookpan en fruit de ui, gember en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij, wortel en gesneden pompoen toe, kruid met paprikapoeder en komijnpoeder en bak 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de soep met een staafmixer (schep eventueel wat groente eruit voor garnering) en schenk de soja cuisine erbij. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe als je de soep te dik vindt. Garneer de soep met de overgebleven koriander en serveer met het knapperige knoflook-korianderbrood.
TIP
Je kunt het brood ook gewoon afbakken en vullen met een blok kaas en afbakken. Precies zoals jij het lekker vindt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Stokbroodje meergranen met granen en zadenHerkomst: Handgemaakt brood
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 400 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
  • 100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
Zelf toevoegen
  • 700 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 277%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -77%
water-reduction-score
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieVeganSeizoen9 maandenLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie742 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker12 g
Vet42 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Mais
Sojabonen
Selderij
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin