Romige linzen-oesterzwamsoep ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 21 reviews
534 kcal
250 g groente
Romige linzen-oesterzwamsoep

KOOLHYDRAATBEWUST De oesterzwam heeft een platte, oestervormige hoed met een klein steeltje. Hij is er in verschillende kleuren: roze, geel en grijs. Vandaag gebruiken we de grijze variant voor een stevige soep. De oesterzwam bevat minder water dan champignons en is daardoor steviger en langer te bewaren. Verhit deze paddestoelen niet te lang, anders verliezen ze hun stevigheid.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de rode peper heel fijn. Was de linzen in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een ruime soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember 2 minuten. Voeg de wortel en rode linzen toe, bak even mee en breng op smaak met de citroen-kerriepoeder. Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
  3. Veeg de oesterzwammen schoon en snijd of scheur in stukken. Voeg een derde van de oesterzwammen en de helft van de crème fraîche toe aan de soep, verwarm even en pureer met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Schenk er dan nog wat water bij. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de rest van de oesterzwammen bruin op een middelhoog vuur (circa 3 minuten). Breng op smaak met koriander, zout en peper.
  5. Roer de overgebleven crème fraîche los met een beetje water. Schep de soep in ruime borden en schenk of druppel de crème fraîche erover. Garneer met de oesterzwammen en verse koriander.
TIP
Het is ook lekker wat koriander heel fijn te snijden en door de room te roeren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 1 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g OesterzwamHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 600 ml Groentebouillon
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie534 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit15 g
Vezels20 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Mosterd
Paprika
Melk
Peulvruchten
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten