Orzo met een romige saus van artisjokken en oesterzwammen boerenkool chips en pijnboompitjes

4,5
Gemiddelde van 26 reviews
799 kcal
250 g groente
Orzo met een romige saus van artisjokken en oesterzwammen
arrow down

Orzo is een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt heel erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel, vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen veel in Italië gebruikt, maar ook in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het van oudsher in soepgerechten gegeten. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Was de boerenkool grondig, dep droog en snijd of scheur klein. Doe alles in een kom, besprenkel met olie en kruid met zout en peper. Masseer de boerenkool met je handen, spreid uit over de bakplaat en bak in 10-15 minuten knapperig en bros.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in circa 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  3. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur kleiner. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd eventueel wat kleiner.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en oesterzwammen 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte artisjokken en de crème fraîche toe en laat afgedekt zachtjes pruttelen. Pers de knoflook erboven uit, proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin en breng op smaak met zout en peper. Serveer de orzo met de knapperige boerenkool en een schep van de romige saus. Strooi de pijnboompitjes erover.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de boerenkool ook koken of bakken in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g OesterzwammenHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 190 g ArtisjokkenHerkomst: Bio Organic Italia
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenSpecialsVegetarischLekker snelVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie799 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker8 g
Vet41 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit22 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan