Romige risotto met asperges knapperige selderij en oude kaas

4,1
Gemiddelde van 21 reviews
655 kcal
330 g groente
Romige risotto met asperges

Met mooi weer schieten de asperges de grond uit. Wij zijn dol op asperges en kijken ieder jaar weer uit naar het aspergeseizoen. Asperges worden vaak klassiek gegeten met ham en ei. Maar vandaag doen we het heel anders en verwerken we de asperges samen met bleekselderij door een smeuïge risotto.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Was de asperges, schil ze rondom met een dunschiller en snijd de onderste 2 cm eraf. Kook de asperges samen met de schillen in 10-15 minuten beetgaar in de bouillon. Schep de asperges daarna uit de pan en zeef de bouillon (de schilletjes kun je weggooien).
  2. Pel en snipper intussen de sjalot. Was de bleekselderij, verwijder de onderkant en het blad en snijd in halve maantjes. Bewaar wat groen voor de garnering.
  3. Verwarm boter in een ruime pan met een dikke bodem en bak de sjalot en bleekselderij 2 minuten. Was de risotto in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en bak enkele minuten mee. Schenk een flinke scheut van de (gezeefde) asperge-groentebouillon erbij en laat de risotto - met de deksel schuin op de pan - de bouillon opnemen. Roer regelmatig. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt circa 25 minuten (zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft, of voeg wat water toe als de risotto te droog is).
  4. Snijd de gekookte asperges in stukken en schep samen met de geraspte kaas door de risotto. Verwarm nog enkele minuten en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de risotto op een mooie schaal, strooi nog een beetje kaas erover en garneer met wat bleekselderij groen.
TIP
De risotto is ook erg lekker met een scheutje witte wijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g AspergeHerkomst: Verhoeven
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 2 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -46%
water-reduction-score
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsGezinSeizoenVariatieVegetarischGlutenvrijAfvallen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie655 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker5 g
Vet32 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Selderij
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Special +€ 2,40 p.p.
Kruidige Tjap Tjoy met groene kool
804 kcal
320 g groente
Specials,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Glutenvrij
Special +€ 2,65 p.p.
Parelgort met halloumi
739 kcal
450 g groente
Gezin,   Specials,   Variatie,   Vegetarisch
Special +€ 2,90 p.p.
Spinazie-zoete aardappel stamppot van Roos
800 kcal
320 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Specials,   Glutenvrij,   Variatie
Special +€ 3,80 p.p.
Verse tagliatelle met warmgerookte zalm
822 kcal
300 g groente
Lekker snel,   Gezin,   Eiwitrijk,   Variatie,   Specials