Romige spruitjessoep met spruitjescarpaccio ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
409 kcal
330 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Spruitjes die nachtvorst hebben meegemaakt zijn vaak zoeter van smaak. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd klein. Bewaar wat spruitjes voor de carpaccio. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spruitjes en de prei toe en roerbak 2 minuten. Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Temper daarna het vuur en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
- Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en voeg samen met de cashewnoten toe aan de pan. Pureer de ingrediënten met een staafmixer totdat je een egale soep hebt. Voeg eventueel extra bouillon toe als je de soep te dik vindt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de overgebleven spruitjes met een mandoline of een scherp mes in carpaccio (hele dunne plakjes). Serveer de soep in mooie kommen en garneer met de spruitjes carpaccio en een paar druppels (hazelnoot)olie.
TIP
Je kunt de spruitjes carpaccio ook heel kort krokant bakken op een hoog vuur.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g SpruitjesHerkomst: biosonn
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 180 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 600 ml Bouillon
- 2 el (Hazelnoot)olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente+ 162%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -82%
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie409 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker8 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit14 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Noten