Romige spaghetti met vijgen en blauwe kaas
4,3
785 kcal
220 g groente
Pasta met fruit, dat klinkt eigenaardig. Maar de combinatie van zoet en hartig zal je wel echt verrassen. De fijne smaak van Bastiaansen blauwe kaas is afkomstig uit het Brabantse Molenschot. Het is een romige Goudse kaas met een subtiele maar aanwezige blauwschimmel, perfect in balans voor deze unieke pasta-ervaring.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7 minuten al dente. Spoel daarna onmiddellijk onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Bewaar een kopje kookvocht. Doe er een scheutje olijfolie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
- Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui goudbruin in 2-3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 4-5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met kookvocht, peper, zout en de helft van de oregano en schep dan door de spaghetti.
- Snijd de blauwe kaas in blokjes (of verkruimel). Meng de zure room en de blauwe kaas ook door de spaghetti. Serveer met de in partjes gesneden vijgen en de overgebleven oregano.
TIP
Voeg een vleugje gemalen zwarte peper toe of bestrooi met gehakte walnoten voor extra textuur.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 400 g TrostomatenHerkomst: Solid
- 0.5 st Verse oreganoHerkomst: Herbio
- 50 g Hollandse blauwe kaasHerkomst: Bastiaansen
- 100 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
- 1 st Vijg
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -17%
Groente+ 75%
Vitaliteit+ 50%
CO2eq -64%
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Seizoen, Variatie, Lekker snel, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie785 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker23 g
Vet35 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk