Schnitzel met bieten salade en gekookte aardappels

Nog geen reviews
603 kcal
230 g groente
Schnitzel met bieten salade
arrow down

Een schnitzel is een plat stuk gepaneerd vlees. Traditioneel wordt een schnitzel gemaakt van mager kalfsvlees. Een varkensschnitzel heet soms 'Schnitzel Wiener Art' om aan te geven dat het een variant is. De paneerlaag zorgt ervoor dat het vlees vanbinnen lekker sappig blijft en aan de buitenkant een krokant korstje krijgt. De wienerschnitzel komt gek genoeg niet uit Wenen maar uit Italië, daar hebben de Weners dit gerecht overgenomen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en laat de aardappels op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken.
  2. Dep het vlees droog. Verpak het varkensfiletlapje in vershoudfolie en sla plat met een vleeshamer of rol plat met een deegroller. Breek het ei boven een ruim bord en roer het los. Strooi op een ander bord het paneermeel. Kruid het varkensfiletlapje met zout en peper en strooi wat meel erover. Wentel het varkensfiletlapje vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Leg in de koelkast.
  3. Was de sla, verwijder de harde kern en laat goed uitlekken. Snijd de sla klein. Laat de biet uitlekken en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Hussel de sla, biet en ui door elkaar.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de schnitzels op een middelhoog vuur. Bak de schnitzels aan weerszijden bruin en krokant (5-8 minuten).
  5. Serveer de schnitzel met de salade en de gekookte aardappels.
TIP
Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje en roer langzaam de olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met zout en peper en meng door de salade.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 0.5 st SlaHerkomst: de Eerste
  • 250 g Gekookte bietenHerkomst: Puur NL
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g VarkensfiletlapjeHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 1 st Ei
  • 2 el Bakolie
  • 2 g Paneermeel
  • 1 g Meel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq+ 179%
water-reduction-score
Water+ 155%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLactosevrij9 maandenGezinEiwitrijkSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie603 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker13 g
Vet23 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit36 g
Vezels10 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Ei
Tarwe
Varken
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin