Shepherd's dahl met spinazie en rode linzen
3,5
682 kcal
250 g groente
Op het eerste oog lijkt dit wel een aparte combinatie want een dahl wordt namelijk meestal niet gegeten met aardappel, maar met rijst of naanbrood. Maar soms is het leuk om iets nieuws te proberen en er zo achter te komen hoe lekker de combi is. Deze romige en smeuïge dahl komt samen met een knapperig aardappel korstje. Genieten!
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en zorg dat de oven goed heet is. Was of schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten en stamp met wat kookvocht tot een puree.
- Was of schil de wortel en snijd in kleine stukken. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Rasp de gember en kurkuma. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Snijd de koriander fijn.
- Verhit olie in een wok of brede bakpan en bak de linzen, sjalot, knoflook, wortel, gember en kurkuma 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes, garam masala, de helft van de koriander en een scheut water toe en schep alles door elkaar. Laat het geheel 5-7 minuten afgedekt sudderen. Was de spinazie, snijd in reepjes en verwarm een minuut mee.
- Schep de dahl in een ovenschaal of ovenbestendige pan en verdeel de aardappelpuree erbovenop. Besprenkel royaal met olie en plaats nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 minuten de grillstand aan. Verdeel vlak voor het serveren de rest van de koriander over het gerecht.
TIP
Je kunt de koriander ook voor het bakken met de aardappels mengen voor nog meer smaak! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
- 1 tl Kurkuma (verse)Herkomst: La Grama
- 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 200 g Cherry tomaten in blikHerkomst: La Bio Idea
- 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
- 200 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 3 g Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -9%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 29%
CO2eq -84%
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, 9 maanden, Variatie, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie682 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker15 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels23 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten