Skordalia met boterbonen met walnoten en dille
4,1
747 kcal
270 g groente
Aardappelpuree past goed bij ieder weertype, maar van deze aardappelpuree ga je zeker een beetje stralen. De puree wordt zacht door citroensap, knoflook en olijfolie. Een heerlijk smeuïg geheel. Erbij: de beste boterbonen van het land en lekker knapperige groente. Oh ja, en met verse dille!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappels en snijd in kwarten. Zet een pan met water en een snuf zout op samen met de aardappels. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn.
- Pel intussen de ui en snijd klein. Schil de aardpeer en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken. Hak de dille grof. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken.
- Verwarm olie in een brede bakpan en bak de ui en aardpeer 5 minuten. Voeg de paprika en boterbonen toe en bak nog eens 5 minuten. Schenk een klein beetje water erbij en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Laat nog een paar minuten doorgaren en voeg de dille toe.
- Maak de skordalia door de aardappels te stampen met een beetje kookvocht, citroensap en olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Serveer de skordalia met de boterbonen en de gebakken groente. Hak de walnoten grof en strooi erover.
TIP
Knoflooktenen zijn een natuurproduct, dus de ene is groter dan de andere. Proef en kijk of je alle knoflooktenen wilt gebruiken. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 250 g AardpeerHerkomst: Arenosa
- 250 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
- 200 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder (gerookt)
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 73%
CO2eq -77%
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Lactosevrij, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie747 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels24 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Paprika
Vergelijkbare recepten
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij, Variatie, Vegan, Afvallen, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Gezin
704 kcal
250 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Gezin
822 kcal
250 g groente
Glutenvrij, Variatie, Eiwitrijk, 9 maanden, Seizoen, Lactosevrij, Gezin
688 kcal
320 g groente
Glutenvrij, Vegetarisch, Seizoen, Lactosevrij, Eiwitrijk
747 kcal
330 g groente
Glutenvrij, Variatie, 9 maanden, Specials, Vegetarisch, Seizoen, Gezin