Vandaag eten we gevulde wraps. De koolhydraatrijke tortilla wraps vervangen we voor little gem. Daardoor bevatten deze slawraps meer groente, minder koolhydraten en minder zout. We vullen de slawraps onder andere met tomaat, maïs en shoarmavlees.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het shoarmavlees mee op een hoog vuur.
- Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Verwarm de tomaten en maïs mee met de shoarma.
- Was de courgette en snijd in de dunne plakken. Verhit een grillpan of bakpan en gril of bak de courgette tot deze vocht afgeeft en bruin kleurt.
- Maak een dressing door yoghurt, mayonaise met olijfolie extra vierge te mengen. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de sla bladen netjes los van de kropjes. Gebruik een paar mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen.
- Vul de slawraps met het shoarma-groentenmengsel en serveer de courgette en de knoflookdressing ernaast.
TIP
Lekker met geraspte kaas en zure room.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g ShoarmaHerkomst: Future Food Group
- 200 g MaïsHerkomst: Machandel
- 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
- 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
- 1 st Knoflookteen
- 2 st Little gemHerkomst: G's
- 2 el Bakolie
- 2 ml Yoghurt
- 1 el Mayonaise
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie547 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker16 g
Vet37 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Mais
Ei
Varken
Lactose
Mosterd
Koriander
Melk