Snelle verse ravioli met romige, pittige paprikasaus
3,6
614 kcal
210 g groente
Een verse ravioli is perfect voor een drukke dag. Snel klaar en overheerlijk. Vandaag met een grove en pittige paprikasaus en verse oregano.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de knoflook en snijd klein. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Was de paprika en snijd in stukjes. Pluk de oregano van haar steeltjes.
- Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak eerst de knoflook en chilivlokken 1 minuut. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak nog 3-4 minuten mee. Voeg de helft van de oregano toe, zet het vuur zacht en laat pruttelen.
- Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de ravioli in 3-4 minuten beetgaar. Schep een beetje kookvocht bij de paprika en bleekselderij. Giet de rest van het water van de ravioli af. Besprenkel met een beetje olijfolie.
- Voeg de zure room toe aan de paprikasaus en roer goed. Maak op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Schep de ravioli op de borden en schep daar de paprikasaus overheen. Maak af met de overgebleven oregano.
TIP
Je kunt de bleekselderij ook los bakken en de paprikasaus pureren voor een meer gladde variant. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
- 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 0.5 st Verse oreganoHerkomst: Herbio
- 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
- 250 g Verse ravioliHerkomst: Bioverde
- 100 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 2 tl Gerookt paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -5%
Groente+ 67%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -59%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, 9 maanden, Afvallen, Vegetarisch, Lekker snel, Gezin, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie614 kcal
Koolhydraten53 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
Selderij
Gluten
Tarwe
Paprika
Lactose