Socca pannenkoek met zoete aardappel en een topping van snijbiet
2,8
730 kcal
350 g groente
Socca is een soort pannenkoek, gemaakt van kikkererwtenmeel. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Nice, waar ze de socca in de oven bereiden in een ovenbestendige lage pan. Wij gebruiken geen oven en mengen geraspte zoete aardappel door het beslag. Hierdoor worden de pannenkoeken een stuk gezonder, maar nog steeds net zo lekker! Gebruik meerdere pannen zodat je de pannenkoeken snel kunt serveren.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Klop een luchtig beslag van het kikkererwtenmeel, ei, tijm, en (lactosevrije) melk of (bruis)water. Zet opzij.
- Schil de zoete aardappel en rasp klein in een keukenmachine of met een rasp. Schep de zoete aardappelrasp door het beslag en meng goed door elkaar.
- Verhit royaal olie in een bakpan (of gebruik 2 pannen) en bak de socca pannenkoeken aan beide kanten lichtbruin en gaar. Keer de pannenkoeken voorzichtig met behulp van een platte deksel of een bord. Bak per persoon 2 pannenkoeken.
- Was de snijbiet in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Pel de sjalot en snijd in partjes. Snijd de tomaten doormidden. Verhit olie in een bakpan en roerbak de snijbiet stelen, sjalot en tomaten enkele minuten op een hoog vuur. Bak dan het snijbiet blad mee tot het licht slinkt en kruid met zout en peper.
TIP
Je kunt de socca ook in de oven bereiden op 220 ºC. Of er kleine rösti koekjes van maken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Pannenkoekmix met kikkererwtenHerkomst: Joannusmolen
- 2 st EiHerkomst: 't paradijs
- 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
- 3 st SjalotHerkomst: TVA Organics
- 150 g SnijbietHerkomst: Solid
- 150 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 250 ml (Bruis)water of lactosevrije melk
- 1 tl Tijm
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -76%
Water -24%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Vegetarisch, Glutenvrij, Seizoen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie730 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker19 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit29 g
Vezels20 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten