Spaghetti met rijkgevulde linzensaus en basilicum

Nog geen reviews
755 kcal
300 g groente
Spaghetti met rijkgevulde linzensaus
arrow down

Wij serveren vandaag een spaghetti met een heerlijke groentesaus van tomaten, wortel, prei, rode linzen en verse basilicum. Rode linzen zijn de meest voorkomende linzensoort. Doordat ze tijdens bereiding papperig worden, zijn ze heel erg geschikt voor soepen en sauzen. In samenwerking met De Hippe Vegetariër

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een steelpan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 10 minuten. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes (brunoise). Snijd de basilicum fijn.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, prei en wortel 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Bak dan de tomatenpuree 2 minuten mee en schenk de tomatenstukjes in saus erbij. Doe de voorgekookte linzen en de helft van de basilicum erbij en laat afgedekt nog 10 minuten pruttelen.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in circa 8 minuten al dente. Giet het water af.
  5. Verdeel de spaghetti met een flinke schep saus over de borden. Druppel wat olijfolie extra vierge erover en garneer met de overgebleven basilicum.
TIP
Hou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken of pittige peper olie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 10 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 100 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 57%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water+ 18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoen9 maandenVariatieLactosevrijGezinVeganEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie755 kcal
Koolhydraten99 g
Suiker18 g
Vet18 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit28 g
Vezels28 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden